املاك دلتا
املاك دلتا
مطابق با محاسبات انجام شده در قالب طرح جامع مسكن، بازار مسكن سالانه به ساخت حدود ۷۰۰ هزار واحد مسكوني در مناطق شهري نياز دارد.
طرح جامع مسكن

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، يكي از مهم‌ترين وعده‌هاي ابراهيم رئيسي، رييس دولت سيزدهم براي ساماندهي بازار مسكن، جبران كمبود عرضه از طريق ساخت سالانه يك ميليون واحد مسكوني است تا به اين طريق بتواند نياز تقاضاي موجود در بازار را پاسخ دهد. از همين رو اين سوال ايجاد شده كه تامين سالانه يك ميليون واحد مسكوني بر چه اساسي پيش بيني شده است؟

بررسي‌ها نشان مي‌دهد، محاسبات اوليه اين وعده با مطالعات طرح جامع مسكن همخواني دارد، از همين رو براي رسيدن به اين هدف بايد سالانه حدود ۷۰۰ هزار واحد مسكوني در مناطق شهري ساخته شود.

طرح جامع مسكن

در اين راستا كارشناسان براي تحقق اين هدف چند نكته مهم را مورد توجه قرار مي‌دهند. نكته اول، كه به نظر مي‌رسد در اين مسير بايد مورد توجه قرار گيرد، تراكم خانوار در واحد مسكوني است.

مردم توان مالي براي خريد خانه ندارند

طي سال‌هاي اخير با توجه به افت قابل توجه عرضه مسكن و كافي نبودن توان مالي خانوار براي ورود به بازار، تراكم خانوار در واحد مسكوني افزايش يافته است. به اين معنا كه در حال حاضر يك و نيم ميليون خانوار هستند كه همراه خانوارهاي ديگر در يك واحد مسكوني زندگي مي‌كنند. عددي كه به نوعي نشان دهنده ميزان كمبود اساسي در بازار مسكن است.

حال ممكن است اين سوال به وجود آيد كه آيا در مقطع كنوني به ميزان نياز اين يك و نيم ميليون خانوار، واحد مسكوني در بازار ساخته و عرضه نشده است؟ در پاسخ به چنين سوالي با تاكيد مي‌توان گفت مسكن به اين ميزان عرضه شده اما نكته اساسي آن است كه مسكن ساخته شده طي اين سال‌ها در توان مالي اين خانوارها نيست.

پس نكته مهم ديگري كه بايد مورد توجه قرار گيرد اين است كه مساله اساسي بازار مسكن در نقاط شهري، كمبود مسكن نيست بلكه عدم توانايي مردم در خريد مسكن است.

مطالعه بيشتر: مطلب «جهش قيمت‌ها در بازار اجاره» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/26  ] [ ۱۰ ] [ amlakedelta ] [ ]
عضو كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه مشكلات مسكن ارتباط عميقي با معضلات اقتصادي دارد، گفت: تا زماني كه مشكلات اقتصادي كشور حل نشود به طور قطع مشكلات ساخت‌وساز و تهيه مسكن براي آحاد جامعه برطرف نخواهد شد.
مشكلات بازار مسكن

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، محمد سرگزي عنوان كرد: افزايش ۴۲ درصدي نقدينگي طي يك سال گذشته و پيش‌بيني اين روند تا سال آينده، برنامه‌ريزي براي حوزه مسكن را مبهم مي‌كند؛ چرا كه طي ساليان اخير برنامه براي مديريت نقدينگي در كشور وجود نداشته است.

سرگزي تصريح كرد: سال گذشته  ۳۶۰ هزار ميليارد تومان كسري بودجه ثبت شد و دولت با خلق پول قصد جبران آن را داشت در نهايت اثر تورمي خلق پول خود را در بازار مسكن نشان داد.

اين نماينده مجلس عنوان كرد: يكي ديگر از معضلات صنعت مسكن مداخله مكرر سياست‌گذاران در توليد واحدهاي مسكوني است. در حالي كه بازار مسكن ورود مستقيم بخش دولتي را نمي‌پذيرد. از همين رو شاهد كاهش توجيه اقتصادي توليد مسكن براي بخش خصوصي هستيم و هم اكنون يك سازنده بخش خصوصي تنها ۲۰ درصد سود از توليد مسكن عايدش مي‌شود كه صرفه اقتصادي ندارد. از اين رو دولت ها مجبور به حضور مستقيم در اين بازار مي‌شوند.

مشكلات بازار مسكن

كمبود شديد زمين در كلانشهرها

وي عنوان كرد: يكي ديگر از چالش‌هاي جدي بازار مسكن قيمت زمين است و امروز با كمبود شديد زمين در كلانشهرها مواجه هستيم. همه اين موارد موجب افزايش قيمت مسكن شده و اغلب افراد در كلانشهرها استطاعت خريد آن را ندارد؛ از طرفي به دليل عدم اقبال مصرف‌كننده به خريد مسكن، سازنده‌هاي بخش خصوصي از اين چرخه خارج مي شوند.

سرگزي عنوان كرد: با وجود تسهيلات بانكي به دليل فرآيندهاي سخت و پيچيده، سازنده رغبتي براي توليد مسكن ندارد، همچنين تغيير دائم در نحوه صدور مجوز ها، افزايش قيمت تمام شده مصالح ساختماني و قيمت مبهم مسكن در آينده از چالش‌هاي اصلي صنعت ساخت و ساز كشور است.

وي خاطرنشان كرد: مجلس شوراي اسلامي راهكارهاي متعددي را براي آن كه مسكن از نوع كالاي سرمايه‌اي به مصرفي تبديل شود اتخاذ مي‌كند. در وهله اول بايد هزينه توليد مسكن كاهش يابد. لذا به دنبال ارائه زمين رايگان به توليدكنندگان هستيم.

او افزود: همچنين ارائه تسهيلات براي ساخت مسكن از طريق قرض‌الحسنه از ديگر طرح‌هاي پيشنهادي مجلس براي كاهش قيمت تمام شده مسكن است.

مطالعه بيشتر: مطلب «ايراني‌ ها چند خانه در تركيه خريدند؟» در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/18  ] [ ۰۵ ] [ amlakedelta ] [ ]
مشاور وزير اسبق راه و شهرسازي گفت: اگر ما سالي ۵۰۰ هزار واحد مسكن مهر مي‌ساختيم و پروژه را در شرايط تحريم ادامه مي‌داديم، امروزه يك ميليون شغل داشتيم.
قيمت مسكن مهر

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، هادي عباسي، مشاور وزير اسبق راه و شهرسازي، عنوان كرد: مسكن مهر ۱ ميليون ۷۰۰ هزار واحد روستايي و ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار واحد شهري را در بر مي‌گرفت و اگر با همان دست فرمان كار ادامه پيدا مي‌كرد، اين پروژه يك سال بعد به اتمام مي‌رسيد.

عامل تاخير در تحويل مسكن مهر

وي با اشاره به دلايل تاخير ۸ ساله در روند اتمام اين پروژه افزود: با تغيير دولت تيم اجرايي مسكن مهر كه ۸ نفر بودند و كار ستادي مسكن مهر را انجام مي‌دادند، همه از كار كنار گذاشته‌ شدند.

اين كارشناس مسكن با بيان اينكه بي‌مهري نسبت به اين پروژه باعث شد كه كار طولاني شود، تاكيد كرد: علاوه بر تخريب رواني، كم‌كاري‌ها در تكميل پروژه مسكن مهر قابل توجه است.

مسكن مهر

توقف مسكن مهر ۱ ميليون نفر را بيكار كرد

اين كارشناس مسكن در تشريح اينكه توقف پروژه مسكن مهر يك ميليون نفر را بيكار كرد، گفت: لازم نبود حتي منابع جديدي هم به اين پروژه تخصيص پيدا كند، تنها كافي بود ما اقساط بازگشتي مسكن مهر را دوباره در داخل همين پروژه به گردش در مي‌آورديم.

مشاور وزير اسبق راه و شهرسازي، با اشاره به اين مسئله كه تا الان مردم برخلاف كساني كه تسهيلات كلان مي‌گيرند بسيار خوش حساب هستند و از ۵۲ هزار ميليارد تومان تسهيلات پرداختي، مردم حدود ۳۵ هزار ميليارد تومان را به بانك مسكن پرداخت كرده‌اند، گفت: از اين ۳۵ هزار ميليارد توماني كه به بانك مسكن پرداخت شده است، عددي كه به پروژه وارد شده ۷ هزار ميليارد تومان است. يعني ۲۸ هزار ميليارد تومان در جاهايي غير از ساخت مسكن هزينه شده است.

نقدينگي رشد كرد، اما مسكن ساخته نشد

وي با اشاره به اينكه در دولت‌هاي قبل نقدينگي و ارز هم رشد داشتند اما ما اشتغال مسكن مهر را از دست داديم، گفت: در حال حاضر با گذشت ۸ سال از عمر دولت، همچنان ۲۴۰ هزار واحد مسكوني تكميل نشده است. اين در حالي است كه اين پروژه در مجموع با پيشرفت ۸۰ درصدي به دولت روحاني سپرده شد.

مطالعه بيشتر: مطلب «بانك‌ها به گراني مسكن دامن زدند» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/13  ] [ ۰۶ ] [ amlakedelta ] [ ]

 

معاون وزير راه و شهرسازي گفت: اينكه بعضا عنوان مي‌شود به دليل رشد قيمت مصالح ساختماني، هزينه تمام شده واحدهاي اقدام ملي مسكن ميلياردي شده، شايعه برخي دلالان است كه مي‌خواهند امتياز واحدها را ارزان از مردم بخرند.
طرح مسكن ملي
به گزارش «مجله ملكي دلتا»، محمود محمودزاده در اين رابطه اظهار كرد: اعداد و ارقامي كه بعضي افراد غالبا در فضاي مجازي در خصوص واحدهاي اقدام ملي مسكن مطرح مي‌كنند هزينه تمام شده اين واحدها ميلياردي شده، شايعه برخي دلالان است.

وي افزود: قراردادهاي واحدهاي طرح ملي مسكن بر اساس شاخص سازمان برنامه و نظام فني اجرايي كشور منعقد شده كه مربوط به سه ماهه دوم سال ۱۳۹۹ است. اين قراردادها با قيمت متري حدودا ۲.۸ ميليون تومان براي ساختمان‌هاي چهار طبقه به امضا رسيده كه اگر طبقات اضافه شود اين مبلغ مقداري افزايش پيدا مي‌كند.

معاون وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: دولت زمين و تسهيلات را تامين مي‌كند، ولي خودش مجري نيست. اين سازندگان بخش خصوصي هستند كه مصالح ساختماني مثل سيمان، فولاد، كاشي، سراميك و غيره را مي‌خرند، دستمزد مي‌دهند و مي‌سازند. بنابراين نمي‌توان انتظار داشت زير قيمت تمام شده واحدها را به متقاضيان تحويل دهند. طبيعي است كه سود خود را در نظر مي‌گيرند.

طرح مسكن ملي

واگذاري واحدهاي طرح ملي مسكن بر اساس قيمت تمام شده

محمودزاده گفت: از روز اول كه پروژه‌ها شروع شد قيمتي براي آن‌ها در نظر نگرفتيم و هميشه اعلام كرديم بر اساس قيمت تمام شده است.

وي با اشاره به افتتاح ۲۸ هزار واحد اقدام طرح ملي مسكن در هفته‌هاي گذشته بيان كرد: يكي از پروژه‌هاي اخير كه به بهره‌برداري رسيد در شهر جديد پرند بود. اجراي اين پروژه ۱۴ ماه طول كشيد كه قيمت ساخت آن متري ۴ ميليون تومان و قيمت زمين هم متري ۷۰۰ هزار تومان تمام شد و به متقاضيان تحويل داديم. علت اين بود كه متقاضيان در اين طرح همكاري داشتند و آورده خود را به موقع واريز كردند. از مردم تقاضا داريم براي جلوگيري از طولاني شدن پروژه‌ها در واريز به‌موقع آورده اهتمام لازم را داشته باشند.

مطالعه بيشتر: مطلب «بحران ساخت‌وساز و صعود قيمت‌ها» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/5  ] [ ۱۳ ] [ amlakedelta ] [ ]
مدت‌ها است كه زمزمه فروش مسكن در بورس كالا به گوش مي‌رسد، اقدامي كه با هدف حفظ ارزش پول مردم در برابر گراني مسكن در حال انجام بوده و طبق آخرين اخبار، تاييديه‌هاي اوليه نيز از سازمان بورس براي اجراي اين طرح گرفته شده است.
فروش مسكن در بورس

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، حدود يك سال است كه به گفته مسئولان قرار است در بازار سرمايه بستري فراهم شود تا متقاضيان بتوانند به راحتي مسكن پيش خريد كنند.

در واقع قرار است اين امكان فراهم شود كه افراد بتوانند حتي به اندازه يك متر مربع و به ميزان نقدينگي خود پيش خريد خانه انجام دهند تا از اين طريق قدرت خريد پس‌انداز خود را نگه دارند؛ بنابراين مسكن به قطعات كوچك تبديل شده و امكان فروش آن و نيز امكان انجام معاملات ثانويه فراهم مي‌شود.

به عبارت ديگر، بورس كالا به دنبال آن است كه بتواند مسكن را به شكل متري و در قالب اوراق سلف استاندارد مسكن پيش فروش كند.

اين در حالي است كه اخيرا مديرعامل شركت بورس كالاي ايران در مجمع سالانه اين شركت خبر از اتمام مراحل راه‌اندازي معاملات اوراق سلف مسكن در بورس كالا داده است.

فروش مسكن در بورس

اوراق سلف مسكن چيست؟

اين ابزار با توجه به اينكه امكان انجام معاملات ثانويه را دارد، مي‌تواند براي قراردادهاي سلف بلند مدت نيز مورد استفاده قرار بگيرد. البته با توجه به ماهيت متفاوت مسكن نسبت به كالاهايي كه تاكنون به عنوان دارايي پايه اين ابزار قرار گرفتند، بورس كالاي ايران با همكاري ديگر اركان بازار سرمايه اقدام به تدوين مقررات خاصي در اين حوزه كرده كه به عنوان يك فصل جديد به دستورالعمل قبلي معاملات سلف استاندارد افزوده شده است.

به منظور انتشار اورق سلف مسكن، شخص حقيقي يا حقوقي سازنده مسكن كه سابقه فعاليت قابل اتكايي نيز در اين حوزه دارد، پس از اخذ مجوزهاي اوليه ساخت و احراز صلاحيت، در زمان دلخواهي پيش از اتمام ساخت، بخشي از واحدهاي ساختماني را كه مي خواهد از اين مسير به فروش برسانند انتخاب كرده و متناسب با ارزش حدودي واحدهاي منتخب، تضاميني نزد شركت سپرده‌گذاري مركزي توديع خواهد كرد.

پس از آن با توجه به متراژ كل واحدهاي منتخب، تعداد اوراق قابل انتشار تعيين شده و پيش از عرضه اوليه اوراق سلف استاندارد مسكن، جزئيات مربوط به مكان، سازه، تاسيسات، تجهيزات و ساير موارد تاثيرگذار در قيمت واحدهاي ساختماني به طور رسمي و براي اطلاع عموم منتشر خواهد شد.

البته طراحي اين اوراق به گونه‌اي است كه در مرحله عرضه اوليه، مشخصات كليه اوراق استاندارد و يكسان است و تفاوتي ميان اوراق عرضه شده در يك مرحله عرضه نيست.

شرايط عرضه اوراق مسكن در بورس

اين اوراق معرف يك متر مربع از يك واحد ساختماني مبنا است و براي ساير واحدها و يا طبقات ساختمان بر اساس واحد مبنا ضرايب تعديل كننده‌اي در نظر گرفته شده است.

متقاضيان پيش خريد واحدهاي ساختماني مي‌توانند با مشاركت در مرحله عرضه اوليه به خريد اوراق بپردازند. البته بديهي است كه افراد مي‌توانند تعداد اوراقي كمتر از تعداد اوراق منطبق با يك واحد ساختماني را نيز خريد كنند و از اين نظر امكان خريد متري مسكن براي متقاضيان داراي پس اندازهاي اندك نيز فراهم است.

در طي دوره زماني تا پيش از اتمام ساخت واحدهاي مسكوني و آماده تحويل شدن آنها امكان معاملات ثانويه نيز براي اين اوراق فراهم است و سرمايه گذاران در صورت لزوم مي توانند اوراق خود را به ديگران واگذار كنند.

مطالعه بيشتر: مطلب «آيا بورس زمينه‌ساز گراني مسكن مي‌شود؟» را در سايت ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۰۹ ] [ amlakedelta ] [ ]
يك مقام مسئول گفت: قيمت سيمان در يك ماه گذشته ۳۰۰ درصد افزايش يافته كه همين موضوع باعث رشد ۳۰ درصدي قيمت مسكن شده است.
قيمت سيمان

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، مهرداد نظارت رئيس كانون سراسري انجمن‌هاي صنفي كارفرمايي توليدكنندگان بتن در نشست خبري امروز خود گفت: اكنون بسياري از سازندگان و توليدكنندگان بتن با مشكل كمياب شدن سيمان مواجه شده‌اند.

وي در ادامه افزود: بسياري از كارخانه‌ها به دليل قطعي مكرر برق با كمبود توليد سيمان روبه‌رو شده‌اند. اما مشكل اصلي عرضه سيمان در بورس به شكل ناكارآمد و بدون برنامه‌ريزي است.

نظارت تصريح كرد: در حال حاضر نَفس صنعت ساختماني و عمراني به شمارش افتاده و در صورتي كه اين روند ادامه پيدا كند، كمر اين صنعت شكسته خواهد شد.

نظارت اظهار كرد: صنعت بتن در شرايط كنوني در حال خورد شدن است. بيش از ۸۰ درصد از سيمان توليد كشور در حوزه بتن استفاده مي‌شود، اما متأسفانه بسياري از كارخانه‌هاي ما امروز براي تأمين آن دچار مشكل شده‌اند.

وي بيان كرد: در يك ماه گذشته قيمت سيمان ۳۰۰ درصد افزايش پيدا كرده و همين موضوع در حوزه ساخت مسكن و پروژه‌هاي عمراني تأثير بسيار زيادي خواهد گذاشت.

قيمت سيمان

وي مي‌گويد: در همين مدت كوتاه، قيمت ساخت مسكن ۳۰ درصد افزايش يافته است.

زنگ خطر تعطيلي كارخانه‌ها

او با اشاره به اينكه سيستم عرضه كنوني سيمان به بورس بايد تعليق شود و يا ساز و كار مناسبي براي آن ديده شود، افزود: اگر راهكار مناسبي براي عرضه ايجاد نشود، تمامي كارخانه‌هاي توليد بتن تعطيل خواهند شد.

اين مقام مسئول تأكيد كرد: دولت بعدي كه ساخت يك ميليون واحد را اعلام كرده است، اين روند محقق نخواهد شد؛ چرا كه اصلي‌ترين مصرف‌كننده سيمان، حوزه ساخت و ساز و پروژه‌هاي عمراني است.

او در پايان تصريح كرد: در حال حاضر بسياري از انبوه‌سازان اعلام مي‌كنند كه قيمت تمام شده يك متر واحد مسكوني ۱۵ ميليون تومان است و همين افزايش قيمت سيمان هم در رشد نرخ مسكن تأثير خواهد گذاشت؛ اما بايد اعلام كنم كه قيمت تمام شده ساخت مسكن بسيار پايين‌تر از اين ميزان است

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/28  ] [ ۰۷ ] [ amlakedelta ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب